Anglický perník s černým pivem
65 min.
Ingredience
- Na vymazání
- Těsto
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMed včelí
- 200gramůCukr třtinový
- 250mililitrůPivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 2lžičkySoda jedlá
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme máslo, med, tmavý cukr, zázvor, skořici, hřebíček a přilijeme černé pivo. Při nízké teplotě necháme vše rozpustit. Kastrol odstavíme z plotny.
- 2Do směsi vmícháme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Do těsta nakonec vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou.
- 3Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 4Upečený perník po vychladnutí krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.