Anglický puding s čokoládovým chlebem
50 min.
Ingredience
- 500gramůBriošky máslové
- 14lžicMáslo čerstvé
- 150gramůČokoláda hořká
- 150gramůCukr moučka
- 6kusůVejce slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,13lžičkaSůl
- 150gramůCukr třtinový
- 75mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
53 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nakrájíme na menší kousky nebo nastrouháme (můžeme použít i čoko kousky, které dáváme například do muffinů).
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 3Máslem vymažeme formu o velikosti 39x27 cm. Chléb nakrájíme na plátky a spolu se zbylým máslem (čtyři lžíce si ale necháme na omáčku) a čokoládou ho naskládáme střídavě do formy.
- 4Cukr vyšleháme s vejci, se žloutky, vanilkovým extraktem (jednu lžíci necháme do omáčky) a solí. Vše nalijeme na chlebovou směs. Nahoře posypeme ještě dvěma lžícemi třtinového cukru a necháme 30 minut odstát, aby se tekutina vsákla do chleba.
- 5Poté zapékáme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 3. 2017
Anglický puding s čokoládovým chlebem
To musím vyzkoušet 😎