Anglický tmavý chléb
110 min.
Ingredience
- 3lžičkyDroždí
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMelasa
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
12 g
Cukr
694 mg
Postup přípravy
- 1Nasypeme droždí do mísy a zalijeme ho 150 ml vlažné vody. Droždí necháme v míse rozpustit a poté přidáme melasu. Počkáme 10 minut a nalijeme zbytek vody. Do mísy pak přidáme mouku a špetku soli a vše pořádně zamícháme v těsto.
- 2Vymažeme si formu na půlkilový chléb a dáme ho nahřát do trouby předehřáté na 120 stupňů na deset minut. Formu vyndáme a vložíme do ni těsto, které necháme uvnitř formy cca půl hodiny kynout. Pak by mělo těsto dosahovat zhruba jeden centimetr nad okraj formy.
- 3Chléb poté pečeme 45 minut na 200 stupňů. Bochník vyklopíme na plech, otočíme ho a vrátíme na 10 minut do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.