Angreštová omáčka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme. Angrešt dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu, za stálého míchání ho vaříme přibližně 10-15 minut. Pak angrešt i s vodou prolisujeme přes síto do misky.
  • 2
    V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme k ní angreštový protlak, sůl, cukr a citronovou šťávu. Měla by mít zvláštní, sladkokyselou chuť.
  • 3
    Omáčku za stálého míchání povaříme přibližně dalších 5-7 minut, odstavíme ji z plotny a po chvilce do ní přimícháme sladkou smetanu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.