Angreštová omáčka
40 min.
Ingredience
- 500gramůAngrešt
- 5decilitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2špetkySůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme. Angrešt dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu, za stálého míchání ho vaříme přibližně 10-15 minut. Pak angrešt i s vodou prolisujeme přes síto do misky.
- 2V druhém hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme k ní angreštový protlak, sůl, cukr a citronovou šťávu. Měla by mít zvláštní, sladkokyselou chuť.
- 3Omáčku za stálého míchání povaříme přibližně dalších 5-7 minut, odstavíme ji z plotny a po chvilce do ní přimícháme sladkou smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.