Angreštová omáčka s kysanou smetanou
30 min.
Ingredience
- 2hrnkyAngrešt
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1hrnekZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
- 2Omytý očištěný angrešt s trochou vody uvaříme a rozmixujeme.
- 3Jíšku zředíme vzniklým angreštovým protlakem a povaříme přibližně 15 minut. Osolíme, osladíme cukrem a přimícháme smetanu, poté už jen krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.