Angreštové řezy s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 175gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr kostkový
- 100gramůMandle plátky
- 1000gramůAngrešt
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku se sušeným droždím. Přidáme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě kynout asi 30 minut.
- 2Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme jej na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta povytáhneme.
- 3Na koláč rozdělíme omytý angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbylý nadrcený cukr smícháme s plátky mandlí a koláč znovu posypeme. Nakonec povrch koláče pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.