Angreštové řezy s mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku se sušeným droždím. Přidáme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě kynout asi 30 minut.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme jej na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta povytáhneme.
  • 3
    Na koláč rozdělíme omytý angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbylý nadrcený cukr smícháme s plátky mandlí a koláč znovu posypeme. Nakonec povrch koláče pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.