Angreštový džem s octem
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyAngrešt
- 1kilogramCukr krystal
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
9 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Plody angreštu očistíme, omyjeme a nasypeme do kastrolu. Přilijeme vodu, polovinu cukru, promícháme a provaříme. Jakmile kaše začne houstnout, přisypeme zbytek cukru, přidáme ocet a vaříme za stálého míchání cca 30 minut.
- 2Poté odstavíme, necháme vychladnout, džem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladnějším, temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.