Angreštový moučník se zmrzlinou
50 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůAngrešt
- 150mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůZmrzlina vanilková
- 1kusMáta
- 1lžíceCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Svaříme 100 ml vody s 25 g cukru, přidáme omytý angrešt a povaříme 6 - 8 minut. Angrešt vyjmeme a necháme okapat.
- 2V mléce rozšleháme vejce, vmícháme mouku, sůl, 25 g cukru a vanilkový cukr.
- 3Do 4 zapékacích formiček vymazaných máslem rozdělíme angrešt a zalijeme jej připraveným těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.
- 4Angreštové moučníky pocukrujeme a ozdobíme mátou.
- 5Vanilkovou zmrzlinu podáváme samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.