Angreštový moučník se zmrzlinou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svaříme 100 ml vody s 25 g cukru, přidáme omytý angrešt a povaříme 6 - 8 minut. Angrešt vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    V mléce rozšleháme vejce, vmícháme mouku, sůl, 25 g cukru a vanilkový cukr.
  • 3
    Do 4 zapékacích formiček vymazaných máslem rozdělíme angrešt a zalijeme jej připraveným těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut.
  • 4
    Angreštové moučníky pocukrujeme a ozdobíme mátou.
  • 5
    Vanilkovou zmrzlinu podáváme samostatně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.