Anýzové čtverečky
50 min.
Ingredience
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaAnýz mletý
- 1lžíceBrandy peach
- 1kusVejce slepičí
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5lžíceSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Promícháme máslo, 1/2 cukru, vejce, anýz, brandy a za stálého míchání přidáváme mouku, se solí a práškem do pečiva. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím vymažeme tukem plech na pečení a předehřejeme troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme do obdélníku na pomoučeném válu. Vyválíme placku širokou asi 0,5 cm.
- 2Z těsta vykrajujeme stejné čtverečky asi 4x4 cm.
- 3Hotové čtverečky pokládáme na připravený plech, dostatečně daleko od sebe. Nakonec čtverečky posypeme směsí zbylého cukru a skořice.
- 4Pečeme 10 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.