Anýzové čtverečky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Promícháme máslo, 1/2 cukru, vejce, anýz, brandy a za stálého míchání přidáváme mouku, se solí a práškem do pečiva. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky. Mezitím vymažeme tukem plech na pečení a předehřejeme troubu na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme do obdélníku na pomoučeném válu. Vyválíme placku širokou asi 0,5 cm.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme stejné čtverečky asi 4x4 cm.
  • 3
    Hotové čtverečky pokládáme na připravený plech, dostatečně daleko od sebe. Nakonec čtverečky posypeme směsí zbylého cukru a skořice.
  • 4
    Pečeme 10 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.