Anýzové hrudky
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaAnýz mletý
- 250gramůCukr moučkový
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
897 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh.
- 2Žloutky v míse utřeme s moučkovým cukrem dohladka a spolu s mletým anýzem vmícháme do sněhu. Postupně přimícháváme mouku - množství mouky závisí na velikosti vajec - těsto má držet tvar a mít hladkou konzistenci.
- 3Z těsta pomocí lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky asi 3 cm od sebe. Necháme je na plechu zaschnout při pokojové teplotě do druhého dne.
- 4Hrudky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.