Anýzové hrudky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
897 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh.
  • 2
    Žloutky v míse utřeme s moučkovým cukrem dohladka a spolu s mletým anýzem vmícháme do sněhu. Postupně přimícháváme mouku - množství mouky závisí na velikosti vajec - těsto má držet tvar a mít hladkou konzistenci.
  • 3
    Z těsta pomocí lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky asi 3 cm od sebe. Necháme je na plechu zaschnout při pokojové teplotě do druhého dne.
  • 4
    Hrudky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.