Anýzové nazuky
50 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko plnotučné
- 30gramůDroždí
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 4gramyAnýz mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
589 mg
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Do 1,5 dl vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme kypřícím práškem a v teple necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme jedno vejce, přisypeme sůl, anýz. Přilijeme kvásek, zbylé mléko a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí na vařečku, ani na stěny misky. Těsto v misce přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout.
- 2Vykynuté těsto ještě na vále propracujeme a rozdělíme na 50 g kousky, vytvarujeme bochánky, necháme na vále ještě vykynout. Potom je rozválíme na 3 mm silné plátky, na které vidličkou nebo tupou stranou nože vytvarujeme mřížky.
- 3Pokládáme na máslem vymazaný plech, potřeme rozkvedlaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut do růžova. Necháme na plechu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.