Anýzový chleba domácí z piva

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
3 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
470 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, přisypeme anýz, sůl, kmín a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou asi 1,5 hodiny kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta utvoříme dva bochníky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.