Anýzový chleba domácí z piva
75 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
- 50gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžičkyAnýz celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
3 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
470 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, přisypeme anýz, sůl, kmín a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou asi 1,5 hodiny kynout.
- 2Z vykynutého těsta utvoříme dva bochníky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.