Anýzový suchar
75 min.

Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 5gramůAnýz mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusCukr vanilka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
858 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Moučkový cukr, žloutky a vanilkový cukr vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Hrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a mletým anýzem a spolu se sněhem za stálého míchání přidáváme ke žloutkům.
- 2Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Upečený a vychladlý suchar nakrájíme na plátky, urovnáme na plech a usušíme v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.