Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem
40 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 0,5litrVíno bílé
- 110gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 1kusHřebíček
- 1lžičkaSkořice celá
- 3lžíceHrozinky
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
77 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme navinulá jablka – jsou jemně, příjemně nakyslá. Jablka oloupeme, rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky.
- 2Dáme jablka do hrnce, zalijeme bílým vínem, přimícháme 100 g cukru, citronovou kůru, hřebíček a kousek (lžičku) celé skořice. Pod pokličkou jablka pomalu dusíme 10-15 minut. Potom scedíme přes síto, vývar zachytíme do druhého hrnce. Jablka do vývaru prolisujeme, přidáme dobře promyté hrozinky a dolijeme 1,5 litrem vody.
- 3Znovu polévku přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 8-10 minut. Podle chuti dochutíme cukrem (10 g), citrónovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.