Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem

40 min.

Ingredience

    • 500gramůJablka
    • 0,5litrVíno bílé
    • 110gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 1kusHřebíček
    • 1lžičkaSkořice celá
    • 3lžíceHrozinky
    • 1,5litryVoda pitná
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
77 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme navinulá jablka – jsou jemně, příjemně nakyslá. Jablka oloupeme, rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Dáme jablka do hrnce, zalijeme bílým vínem, přimícháme 100 g cukru, citronovou kůru, hřebíček a kousek (lžičku) celé skořice. Pod pokličkou jablka pomalu dusíme 10-15 minut. Potom scedíme přes síto, vývar zachytíme do druhého hrnce. Jablka do vývaru prolisujeme, přidáme dobře promyté hrozinky a dolijeme 1,5 litrem vody.
  • 3
    Znovu polévku přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 8-10 minut. Podle chuti dochutíme cukrem (10 g), citrónovou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.