Arabský rýžový nákyp

165 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.
  • 2
    Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.
  • 3
    K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch
  • 4
    posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.