Arabský rýžový nákyp
165 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůMléko polotučné
- 3špetkySůl
- 30gramůCukr krupice
- 5gramůCitronová kůra
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3gramySkořice mletá
- 2gramyKardamom
- 200gramůRýže Arborio
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.
- 2Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.
- 3K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch
- 4posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.