Arašídová omáčka s medem
20 min.
Ingredience
- 80gramůŠalotka
- 20gramůOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
- 4gramyKmín římský
- 4gramyKoriandr mletý
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 20gramůMed včelí
- 50mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůArašídová pomazánka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
535 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a pod pokličkou smažíme asi 2 minuty. Pokličku odstraníme, k šalotce přidáme česnek, římský kmín, mletý koriandr, orestujeme, přilijeme vodu, sojovou omáčku, citronovu šťávu, med, přimícháme arašídovou pastu a dusíme do zhoustnutí.
- 2Omáčku podáváme k pečeným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.