Arašídová srdce
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 50gramůOřechy burské pražené
- 175gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůDžem rybízový
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Máslo, mouku, cukr, špetku soli a umleté nesolené arašídy zpracujeme na hladké těsto, necháme v chladu asi 5 hodin.
- 2Těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka celá a s otvorem, ve tvaru malého srdíčka.
- 3Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehanými žloutky se smetanou a pečeme v horké troubě.
- 4Vychladlá srdíčka namažeme džemem, spojíme a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.