Arašídové houstičky
75 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůOřechy burské pražené
- 2šálkyMouka polohrubá
- 2lžičkyDroždí sušené
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,75šálekMléko plnotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
623 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vařené ve slupce oloupeme, na válu je rozmačkáme na kaši a necháme vychladnout. Arašídy válečkem nahrubo rozdrtíme.
- 2Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme ji s droždím, přidáme brambory, arašídy, žloutky, vlažné rozpuštěné máslo, vlažné mléko a sůl. Vše dobře propracujeme, těsto necháme přikryté kynout na teplém místě do dvojnásobku objemu.
- 3Vykynuté těsto vyklopíme na vál, krátce prohněteme, vytvarujeme šišku a nakrájíme ji na stejné kousky. Z kousků tvoříme houstičky, urovnáme je na vymaštěný plech, necháme nakynout.
- 4Houstičky potřeme smetanou a dáme péci do středně vyhřáté trouby na 45 - 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.