Arašídové kuře s omáčkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 20mililitrůOmáčka sojová světlá
- 10mililitrůVíno rýžové čínské
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůArašídy
- 40mililitrůOmáčka sojová pikantní
- 40mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůCukr třtinový
- 5mililitrůOcet rýžový
- 4gramyFagara
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 5gramůZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V nekovové misce smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky s lžící arašídového oleje, světlou sójovou omáčkou a rýžovým vínem.
- 2V předehřátém woku rozpálíme arašídový olej a upražíme na něm chilli papričky a fagaru. Přihodíme maso s marinádou a opékáme 6 minut. Když začne měnit barvu, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a zázvor. Pečeme dalších asi 5 minut, až je maso dozlatova.
- 3Na omáčku smícháme lžíci arašídového oleje, tmavou sójovou omáčku, vývar, cukr a kapku rýžového octa. Vlijeme na pánev k masu, promícháme, ale už nevaříme. Na závěr přisypeme nasekané arašídy, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.