Arménský rosol z červeného vína

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
703 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vložíme 2 kolečka citronu bez jadérek a 3 ks hřebíčku, vsypeme cukr, přidáme med, namočenou želatinu a vše zalijeme 350 ml horké vody.
  • 2
    Za stálého míchání směs uvedeme do varu, přilijeme červené víno, vsypeme vanilkový cukr, promícháme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Horký roztok přecedíme, necháme trochu ochladit a nalijeme do misek.
  • 4
    Rosol podáváme chlazený a ozdobený čtvrtkami koleček citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.