Arménský rosol z červeného vína
30 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaHřebíček
- 60gramůMed včelí
- 30gramůŽelatina
- 400mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžičkyCukr vanilka
- 0,5kusCitrony
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
703 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vložíme 2 kolečka citronu bez jadérek a 3 ks hřebíčku, vsypeme cukr, přidáme med, namočenou želatinu a vše zalijeme 350 ml horké vody.
- 2Za stálého míchání směs uvedeme do varu, přilijeme červené víno, vsypeme vanilkový cukr, promícháme a odstavíme z ohně.
- 3Horký roztok přecedíme, necháme trochu ochladit a nalijeme do misek.
- 4Rosol podáváme chlazený a ozdobený čtvrtkami koleček citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.