Aromatická jablečná povidla
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyJablka
- 750gramůCukr krystal
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
96 g
Postup přípravy
- 1Jalbka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, přidáme skořici, vanilku, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 2Poté jablka prolisujeme, ke kaši přidáme cukr, promícháme a opět vaříme, až povidla zhoustnou. Horké rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, necháme zaschnout ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na temném, chladnějším místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.