Aromatická jablečná povidla

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
96 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jalbka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, přidáme skořici, vanilku, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Poté jablka prolisujeme, ke kaši přidáme cukr, promícháme a opět vaříme, až povidla zhoustnou. Horké rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, necháme zaschnout ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na temném, chladnějším místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.