Aromatický rybí salát
46 min.
Ingredience
- 400gramůPražma
- 2decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- Na dresink
- 30mililitrůMléko kokosové
- 60mililitrůVoda pitná
- 2mililitryOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusChilli paprička
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůCukr třtinový
- Na marinádu
- 5gramůKoriandr mletý
- 5gramůKmín římský
- 5gramůFenykl
- 5gramůCukr třtinový
- 5gramůChilli omáčka
- 60mililitrůČesnek
- Na salát
- 100gramůSalát ledový
- 100gramůRajčata
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůPapaya
- 100gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme chilli omáčku, česnekový olej, přisypeme třtinový cukr, mletý koriandr, fenykl a kmín. Ingredience utřeme do pasty, smícháme s pražmou, rozkrájenou na proužky a necháme 20 minut marinovat.
- 2Zatím připravíme dresink na salát: smícháme kokosové mléko, sůl, citronovou šťávu a kůru, vodu, nasekané chilli papričky, třtinový cukr a nasekanou koriandrovou nať, vše protřepeme nejlépe v uzavíratelné nádobě.
- 3Marinovanou rybu opečeme ve woku na rozpáleném arašídovém oleji po cca 6 minut z obou stran a zatím připravíme salát. Do mísy vložíme natrhané listy ledového salátu, plátky okurky, kousky rajčat, papáju a na kolečka nakrájenou jarní cibulku s natí. Promícháme, zalijeme dresinkem, rozdělíme na jednotlivé porce a na salát rozložíme osmažené proužky pražmy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.