Aromatický salát z parmice
40 min.
Ingredience
- 350gramůParmice
- 1kusSalát římský
- 1kusMango
- 1kusPitaya
- 1kusRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 0,5kusOkurka salátová
- Dresink
- 1lžíceKokosová smetana
- 3lžíceVoda pitná
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- Marináda
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej česnekový
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Poté připravíme marinádu: do hmoždíře vsypeme semínka koriandru i fenyklu, kmín, přidáme cukr a roztlučeme. Vmícháme česnekový olej, chilli omáčku, osolíme dle chuti a utřeme do pasty. Tu smícháme s kousky rybích filetů a zakryté necháme na chladném místě nejméně 20 minut marinovat.
- 2Mezitím připravíme dresink: do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, vodu, olej, šťávu z limety, přidáme sůl, na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, nadrobno rozsekanou chilli papričku bez semínek, cukr a pokrájenou koriandrovou nať. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme.
- 3Listy římského salátu propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Na ně klademe oloupané, na plátky pokrájené mango a pitayu, na měsíčky nakrájené rajče, strouhanou okurku a nasekanou jarní cibulku. Přelijeme dresinkem, důkladně promícháme.
- 4Rybí nudličky vyjmeme z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahneme po cca 10 minut, mezitím jednou obrátíme. Maso přidáme do salátu, zlehka promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.