Artyčokový salát s mandlemi a medem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
25 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí osolené vody vložíme 3 citrony a necháme je vařit asi 10 minut. Poté vodu slijeme, citrony zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme je asi 2 hodiny odpočívat.
  • 2
    Na suché pánvi opražíme dozlatova mandle. V míse smícháme tymián s medem, vinným octem a olivovým olejem. Do zálivky přidáme ještě 1 lžičku citronové šťávy.
  • 3
    Uvařené citrony rozpůlíme a odřízneme z nich žlutou kůru i hořkou bílou slupku. Dužinu nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky se zálivkou. Artyčoky očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vložíme také do misky k zálivce. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme, posypeme opraženými mandlemi a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.