Artyčokový salát s mandlemi a medem
40 min.
Ingredience
- 3kusyCitrony
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceSůl mořská
- 140gramůMandle
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceOcet vinný červený
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 800gramůArtyčoky sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
25 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody vložíme 3 citrony a necháme je vařit asi 10 minut. Poté vodu slijeme, citrony zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme je asi 2 hodiny odpočívat.
- 2Na suché pánvi opražíme dozlatova mandle. V míse smícháme tymián s medem, vinným octem a olivovým olejem. Do zálivky přidáme ještě 1 lžičku citronové šťávy.
- 3Uvařené citrony rozpůlíme a odřízneme z nich žlutou kůru i hořkou bílou slupku. Dužinu nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky se zálivkou. Artyčoky očistíme, omyjeme, rozpůlíme a vložíme také do misky k zálivce. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme, posypeme opraženými mandlemi a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.