Artyčoky á la Roscoff
65 min.
Ingredience
- 8kusůArtyčoky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 24gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSardinky v oleji
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
26 g
Sacharidy
215 g
Vláknina
108 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 12 l vody osolíme a uvedeme k varu.
- 2V trošce osolené vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce k vařící se vodě.
- 3Přidáme artyčoky a vaříme 45 minut.
- 4Uvařené artyčoky necháme okapat stonkem navrch. Odstraníme listy a košťál.
- 5Sardinky zbavíme kostí a kůže. Polovinu masa rozmačkáme s máslem.
- 6Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky zvlášť a nakrájíme na drobné kousky.
- 7Uvařené artyčoky naplníme z poloviny sardinkami s máslem, doplníme zbytkem masa a nakrájenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.