Artyčoky dušené v olivovém oleji

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1306 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
102 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
56 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odkrojíme tuhé vnější části listy artyčoků. Stonek zkrátíme na 2,5 cm. Každý artyčok rozkrojíme na půlky a oddělíme střed hlavičky. Artyčoky dáme do velké pánve na smažení. Přilijeme olivový olej, aby artyčoky pokrýval do půli. Přidáme bobkový list, stroužky česneku a polovinu nastrouhané citronové kůry.
  • 2
    Pod pokličkou dusíme artyčoky 40 minut. Musí se dusit, ne smažit. Jakmile jsou měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Odstraníme bobkový list.
  • 3
    Artyčoky dáme na talíře, ozdobíme zbývající citronovou kůrou, čerstvou majoránkou a přelijeme trochou citronové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.