Artyčoky dušené v olivovém oleji
45 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1306 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
102 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
56 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Odkrojíme tuhé vnější části listy artyčoků. Stonek zkrátíme na 2,5 cm. Každý artyčok rozkrojíme na půlky a oddělíme střed hlavičky. Artyčoky dáme do velké pánve na smažení. Přilijeme olivový olej, aby artyčoky pokrýval do půli. Přidáme bobkový list, stroužky česneku a polovinu nastrouhané citronové kůry.
- 2Pod pokličkou dusíme artyčoky 40 minut. Musí se dusit, ne smažit. Jakmile jsou měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Odstraníme bobkový list.
- 3Artyčoky dáme na talíře, ozdobíme zbývající citronovou kůrou, čerstvou majoránkou a přelijeme trochou citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.