Artyčoky na smetaně

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěným artyčokům odřízneme horní část a ořežeme dřevnaté části. Spodní části vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zvolna 25 až 30 minut. Scedíme a necháme okapat. Mezitím rozpálíme v pekáčku olej s máslem, přisypeme pokrájenou cibuli, plátky žampionů, osmahneme, artyčoky nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar z poloviny nevyvaří. Přilijeme smetanu, bešamel, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na 10 minut zapéct.
  • 2
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.