Artyčoky s citronovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 8kusůMeduňka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyArtyčoky
- 5lžicCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 8kusůMáta
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
58 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a řezné plochy potřeme citronovou šťávou. V osolené vodě vaříme asi 40min, poté scedíme.
- 2Mezitím připravíme omáčku. Smícháme meduňkové a mátové lístky, nasekanou bazalku a citronovou šťávou a zvolna na mírném ohni asi 20min povaříme. Šťávu slijeme, smícháme se smetanou, zahustíme základní světlou omáčkou a prohřejeme. Již nevaříme. Přimícháme zpět bylinky.
- 3Artyčoky přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.