Artyčoky s citronovou omáčkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
58 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a řezné plochy potřeme citronovou šťávou. V osolené vodě vaříme asi 40min, poté scedíme.
  • 2
    Mezitím připravíme omáčku. Smícháme meduňkové a mátové lístky, nasekanou bazalku a citronovou šťávou a zvolna na mírném ohni asi 20min povaříme. Šťávu slijeme, smícháme se smetanou, zahustíme základní světlou omáčkou a prohřejeme. Již nevaříme. Přimícháme zpět bylinky.
  • 3
    Artyčoky přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.