Artyčoky s tuňákovou náplní

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka vyjmeme z plechovky a dáme okapat. Spodní části artyčoků vyjmeme ze sklenice, opláchneme a osušíme.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme a v misce rozmícháme s olivovým olejem. Ochuceným olejem potíráme plátky toustového chleba a naklademe je na pečicí plech. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po obou stranách dozlatova.
  • 3
    Bazalku opláchneme, okapeme a otrháme lístky. Rajčata vyndáme z plechovky, nakrájíme nadrobno a promícháme s okapaným tuňákem. Směsí rajčat a tuňáka plníme artyčoky.
  • 4
    Plněné artyčoky zdobíme lístky bazalky a podáváme s tousty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.