Artyčoky s tuňákovou náplní
30 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb toastový
- 3kusyBazalka
- 100gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 1stroužekČesnek
- 8kusůArtyčoky sterilované
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka vyjmeme z plechovky a dáme okapat. Spodní části artyčoků vyjmeme ze sklenice, opláchneme a osušíme.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme a v misce rozmícháme s olivovým olejem. Ochuceným olejem potíráme plátky toustového chleba a naklademe je na pečicí plech. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C po obou stranách dozlatova.
- 3Bazalku opláchneme, okapeme a otrháme lístky. Rajčata vyndáme z plechovky, nakrájíme nadrobno a promícháme s okapaným tuňákem. Směsí rajčat a tuňáka plníme artyčoky.
- 4Plněné artyčoky zdobíme lístky bazalky a podáváme s tousty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.