Asijká marináda na garnáty
20 min.
Ingredience
- 500gramůGarnát obecný
- 20gramůZázvor celý
- 5gramůKurkuma
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 5gramůBazalka
- 10gramůCitronová tráva
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
466 mg
Cukr
425 mg
Postup přípravy
- 1Garnáty omyjeme a odstraníme střívko. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Citronovou trávu podélně rozkrojíme, odstraníme vnější listy a vnitřní bílou část nakrájíme na jemné proužky.
- 2Smícháme česnek, citronovou trávu, strouhaný zázvor, kurkumu, citronovou šťávu, olej, sójovou a rybí omáčku. Garnáty vložíme do marinády a zakryté necháme na chladném místě asi 2 hodiny. Potom je napícháme na naolejované špízy a na velmi horkém grilu opékáme 5-6 minut, až mají sklovitou kůrku. Během této doby několikrát obrátíme. Lístky bazalky omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a nasypeme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.