Asijská omáčka se zázvorem
20 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 30gramůZázvor celý
- 50gramůPaprika červená
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůKečup
- 50mililitrůOcet vinný
- 40gramůCukr třtinový
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 30gramůSolamyl
- 40gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor očistíme, nastrouháme nahrubo, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, papriku, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, ochutíme hnědým cukrem, vinným octem, kečupem, sójovou omáčkou a povaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody, omáčku zahustíme, důkladně promícháme, necháme projít varem a odstavíme. Před podáváním necháme omáčku vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.