Asijská rýže

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
954 mg
Cukr
24 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat dva druhy barevně odlišné rýže. Obě rýže propláchneme pod tekoucí vodou odděleně, každou vložíme do jiného kastrůlku, zalijeme dvojnásobným množstvím vody (což znamená, že na 200 gramů rýže budeme potřebovat 400 ml vody), osolíme a přivedeme k varu. Vaříme zprudka přibližně 5 minut, potom zmírníme ohřev na minimum, do červené rýže přikápneme citronovou šťávu, rýži zakryjeme a necháme ještě 25 až 30 minut zvolna dojít. Občas promícháme. Rýži odstavíme, do každé přimícháme kousek másla, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.