Asijská zelenina na sladkokyselo
45 min.
Ingredience
- 100gramůPekingské zelí
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůShiitake houby
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 10gramůBambusové výhonky
- 150gramůAnanas
- 80mililitrůOcet rýžový
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůSherry brandy
- 40gramůCukr třtinový
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme slunečnicový olej a osmahneme očištěnou mrkev, nakrájenou na tenké plátky. Přihodíme rozpůlené houby shiitake, pokrájené fazolové lusky a jemné proužky čínského zelí. Restujeme asi 3 minuty, poté přidáme nasekaný zázvor, česnek, chilli papričky, směs zprudka opečeme. K orestované zelenině přidáme pokrájené bambusové výhonky, kousky ananasu a cukr, zalijeme octem, sójovou omáčkou, sherry a polovinou vývaru, necháme 5 minut podusit. Nakonec v misce smícháme škrobovou moučku se zbytkem vývaru, směs podlijeme a necháme ještě 5 minut dusit za občasného promíchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.