Asijská zelenina se sójovou marinádou
16 min.
Ingredience
- 2kusyZelí čínské
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 2lžíceMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor celý
- 80mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceSherry brandy
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme vodu v hrnci, nad ní zavěsíme košík na dušení s omytým a nakrájeným baby zelím bok choy (1 svazek) a baby zelím choy sum (1 svazek) a dusíme v páře 3-4 minuty, hotová zelenina má tmavě zelenou barvu. Nemáme-li košík na dušení použijeme na zeleninu wok pánev s trochou oleje a vývaru.
- 2Na marinádu smícháme sójovou omáčku s medem, sherry, prolisované stroužky česneku a nastrouhaný čerstvý zázvor. V nerezovém kastrůlku k marinádě přimícháme mirin a chilli papričku a na mírném ohni přivedeme k varu.
- 3Ohřejeme mísu, rozložíme na ní zeleninu a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.