Asijské rybí závitky
25 min.
Ingredience
- 700gramůPlatýz - filety
- 4lžičkyCitronová šťáva
- 4lžičkyOmáčka sójová
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžíceOlej sezamový
- 1kusZelí čínské
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z platýze upravíme na plátky o váze 175 g, každý zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžičkou sójové omáčky, trochou sezamového oleje a posypeme 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru a špetkou pepře.
- 2Plátky podélně stočíme a položíme na plochou zapékací mísu.
- 3Do velké pánve postavíme pařáček, na dno nalijeme vodu tak, aby dno pařáku zůstalo nad hladinou a vodu uvedeme do varu.
- 4Omyté listy zelí krátce ponoříme do vroucí vody a ihned je zchladíme studenou vodou.
- 5Každý rybí závitek zabalíme do několika listů zelí a sepneme párátky. Mísu se závitky postavíme na pařák, pánev přiklopíme pokličkou a v páře závitky vaříme 8-10 minut.
- 6Podáváme s rýží nebo se směsí osmažené zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.