Asijské rybí závitky

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety z platýze upravíme na plátky o váze 175 g, každý zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžičkou sójové omáčky, trochou sezamového oleje a posypeme 1/2 lžičky nastrouhaného zázvoru a špetkou pepře.
  • 2
    Plátky podélně stočíme a položíme na plochou zapékací mísu.
  • 3
    Do velké pánve postavíme pařáček, na dno nalijeme vodu tak, aby dno pařáku zůstalo nad hladinou a vodu uvedeme do varu.
  • 4
    Omyté listy zelí krátce ponoříme do vroucí vody a ihned je zchladíme studenou vodou.
  • 5
    Každý rybí závitek zabalíme do několika listů zelí a sepneme párátky. Mísu se závitky postavíme na pařák, pánev přiklopíme pokličkou a v páře závitky vaříme 8-10 minut.
  • 6
    Podáváme s rýží nebo se směsí osmažené zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.