Asijské zeleninové muffiny s masem
50 min.
Ingredience
- 100gramůAnanas
- 60gramůKukuřice
- 120gramůPrsa krůtí uzená
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceSójová omáčka
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 2gramyMouka polohrubá
- 1lžíceKypřící prášek do pečiva
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 60gramůMrkev kořen
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžičkyOlej olivový
- 2lžičkyMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakládaný ananas a sterilovanou kukuřici s mrkví necháme okapat. Zeleninu s ananasem a krůtí maso (vařené, pečené) pokrájíme na malé kousky a vše vložíme do mísy. Přidáme čerstvě pomleté koření 4 barev, sůl, rajčatový protlak, sójovou omáčku a směs promícháme. V misce si vyšleháme bílý jogurt s olejem a zamícháme ho k zelenině. Poté přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Směs důkladně promícháme, až se vše dobře spojí.
- 2Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem, vysypeme moukou a naplníme je těstem do 2/3. Nastrouháme tvrdý sýr a muffiny posypeme. Pečeme je v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 25 minut dozlatova. Necháme je 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.