Asijský hovězí salát
25 min.
Ingredience
- 6lžicPomerančová šťáva
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusSalát ledový
- 100gramůRukola
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 1lžíceMáta
- Zálivka
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžícePomerančová kůra
- 6lžicPomerančová šťáva
- 4lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V mísce smícháme najemno nasekanou chilli papričku, cukr, pomerančovou kůru, rybí omáčku a pomerančovou šťávu.
- 2V kastrůlku přivedeme k varu 4 lžíce vody s pomerančovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájený roštěnec a vše promícháme. Povaříme asi 10 minut.
- 3Ledový salát omyjeme, listy natrháme na kousky. Rukolu omyjeme a přimícháme do mísy k ledovému salátu. Nakonec do mísy přidáme na proužky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kukuřici, uvařené maso, najemno nasekaný koriandr, pažitku, mátu a promícháme.
- 4Nakonec salát přelijeme pikantní zálivkou, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.