Asijští garnáti v těstíčku
90 min.
Ingredience
- 400gramůGarnát obecný
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusCitronela
- 1lžíceZázvor celý
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 1lžíceChilli omáčka
- 285gramůBrambory
- 0,5lžičkaKurkuma
- 0,5hrnekVoda pitná
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžícePolenta
- 0,5hrnekMouka rýžová
- 1hrnekKokosové mléko
- 0,5hrnekMouka pšeničná hladká
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
66 mg
Postup přípravy
- 1Na větší kousky nakrájíme garnáty a smícháme s citronelou, jarní cibulkou, koriandrem, čerstvým zázvorem, sladkou chilli omáčkou a rybí omáčkou, hodinu necháme marinovat.
- 2Nastrouháme sladké brambory. Smícháme v míse kokosové mléko, kurkumu, vodu a mouku s kypřícím práškem, polentu a rýžovou mouku. Vše promícháme, poté přidáme nastrouhané brambory a těstíčko odstavíme, dokud nejsou garnáti připravení.
- 3Garnáty - krevety s marinádou smícháme s těstíčkem.
- 4Rozpálíme v pánvi podzemnicový olej a smažíme po lžících garnátovou směs. Na středně velkém plameni smažíme 3 minuty garnátové pomfrity z každé strany.
- 5Hotové vyndáme z pánve a můžeme ihned podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.