Aspik s čerstvými hříbky

19 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na menší kousky. V rendlíku přivedeme k varu zředěný okurkový nálev s vodou v poměru 2:1. Hříbky vložíme do vroucího nálevu a krátce 3-4 minuty je povaříme, poté je scedíme a promyjeme studenou vodou, pak je necháme okapat. Nakládanou papriku - kápii nakrájíme na proužky. Natvrdo uvařená vajíčka pokrájíme na čtvrtky. Mražený hrášek povaříme 2 minuty, pak ho scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Uvaříme želatinu na aspik: v kastrólku s 800ml vody rozmícháme celý sáček želatiny (33g), přidáme 1/2 lžičky soli, směs promícháme, želatinu necháme 5 minut nabobtnat a přivedeme k varu. Stále mícháme a jakmile se začne vařit, hned kastrólek se želatinou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ještě ji dochutíme pepřem solí, případně i špetkou cukru.
  • 3
    Do formy na chlebíčky nebo srnčí hřbet. rozdělíme střídavě houby, vajíčka, hrášek a když má želatina pokojovou teplotu, směs ve formě zalijeme a dáme na chladné místo do druhého dne zatuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.