Aspik s čerstvými hříbky
19 min.
Ingredience
- Uvařená želatina
- 800mililitrůVoda pitná
- 33gramůŽelatina
- 3špetkyPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 500gramůHříbky čerstvé
- 600mililitrůPikanta nálev
- 800mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceHrášek mražený
- 1kusKapie
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na menší kousky. V rendlíku přivedeme k varu zředěný okurkový nálev s vodou v poměru 2:1. Hříbky vložíme do vroucího nálevu a krátce 3-4 minuty je povaříme, poté je scedíme a promyjeme studenou vodou, pak je necháme okapat. Nakládanou papriku - kápii nakrájíme na proužky. Natvrdo uvařená vajíčka pokrájíme na čtvrtky. Mražený hrášek povaříme 2 minuty, pak ho scedíme a necháme okapat.
- 2Uvaříme želatinu na aspik: v kastrólku s 800ml vody rozmícháme celý sáček želatiny (33g), přidáme 1/2 lžičky soli, směs promícháme, želatinu necháme 5 minut nabobtnat a přivedeme k varu. Stále mícháme a jakmile se začne vařit, hned kastrólek se želatinou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ještě ji dochutíme pepřem solí, případně i špetkou cukru.
- 3Do formy na chlebíčky nebo srnčí hřbet. rozdělíme střídavě houby, vajíčka, hrášek a když má želatina pokojovou teplotu, směs ve formě zalijeme a dáme na chladné místo do druhého dne zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.