Aspik z růžového vína s fíky

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
838 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.
  • 2
    Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.
  • 3
    Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.
  • 4
    Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.
  • 5
    Podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.