Aspik z růžového vína s fíky
20 min.
Ingredience
- 10gramůŽelatina bílá plátky
- 100gramůFíky čerstvé
- 50gramůHroznové víno
- 50gramůCukr krupice
- 200mililitrůVíno růžové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
838 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.
- 2Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.
- 3Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.
- 4Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.
- 5Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.