Aspikový dort

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
641 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srolujeme plátky šunky a naplníme je vlašským salátem. Na dně formy závitky zalijeme ochucenou želatinou. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu.
  • 2
    Eidam dáme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni zahříváme. Když je vláčný, rozválíme ho do obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme.
  • 3
    Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornouty v želatině a vytvoříme další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme předem uvařeným, nakrájeným vejcem a zeleninou.
  • 4
    Zalijeme opatrně další vrstvou želatiny a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
  • 5
    Poté vyjmeme z dortové formy a zdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.