Aspikový dort
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kilogramSalát vlašský
- 15dekagramůŠunkový salám
- 30dekagramůSýr Eidam cihla 30%
- 150gramůMáslo pomazánkové
- 12plátkůŠunka dušená
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
641 mg
Postup přípravy
- 1Srolujeme plátky šunky a naplníme je vlašským salátem. Na dně formy závitky zalijeme ochucenou želatinou. Během tuhnutí připravíme sýrovou roládu.
- 2Eidam dáme do mikrotenového sáčku a ve vodní lázni zahříváme. Když je vláčný, rozválíme ho do obdélníku, potřeme pomazánkovým máslem a srolujeme.
- 3Po ztuhnutí nakrájíme na plátky, poklademe na šunkové kornouty v želatině a vytvoříme další patro dortu. Zakryjeme plátky šunkového salámu a ozdobíme předem uvařeným, nakrájeným vejcem a zeleninou.
- 4Zalijeme opatrně další vrstvou želatiny a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
- 5Poté vyjmeme z dortové formy a zdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.