Atkančaj, kirgizský slaný čaj s mlékem
15 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 1lžičkaČaj černý
- 0,5lžičkaSůl
- 400mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Cukr
1 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Z půl litru vody a vrchovaté lžičky čaje uvaříme silný čaj. Scezený čaj osolíme, potom dolijeme mlékem, přidáme máslo a zakysanou smetanu a dobře promícháme.
- 2Směs pak necháme přejít varem, rozlijeme do sklenic a horký podáváme se slaným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.