Atole

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a vodu dáme do hrnce se silným dnem a šleháme, až vznikne hladká pasta. Dáme na mírný oheň, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu, stále mícháme, až zhoustne. Zašleháme cukr, skořici a šleháme, až se cukr rozpustí. Odstavíme z ohně.
  • 2
    Přidáme-li ovoce, rozmixujeme je v mixéru, aby bylo hladké, pak pyré prolisujeme přes síto.
  • 3
    Pyré zamícháme do směsi a dáme zpět na oheň, aby se prohřálo.
  • 4
    Odstraníme vanilku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.