Atole
25 min.
Ingredience
- 115gramůJahody zahradní
- 200gramůMouka kukuřičná
- 1kusVanilkový lusk
- 50gramůCukr třtinový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mouku a vodu dáme do hrnce se silným dnem a šleháme, až vznikne hladká pasta. Dáme na mírný oheň, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu, stále mícháme, až zhoustne. Zašleháme cukr, skořici a šleháme, až se cukr rozpustí. Odstavíme z ohně.
- 2Přidáme-li ovoce, rozmixujeme je v mixéru, aby bylo hladké, pak pyré prolisujeme přes síto.
- 3Pyré zamícháme do směsi a dáme zpět na oheň, aby se prohřálo.
- 4Odstraníme vanilku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.