Avokádová polévka se salsou
30 min.
Ingredience
- 5kusůAvokado
- 1lžíceOlej olivový
- 2,5kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 1lžičkaTabasco
- 1lžíceOlej avokádový
- 2kusyRajčata
- 15gramůKoriandr
- 1lžícepaprička jalapeňo
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Avokáda oloupeme a vypeckujeme, nakrájíme na kostky.
- 2Dvě cibule zpěníme na oleji a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vývarem a přidáme i avokáda, sůl, tabasco a kdo chce může přidat i limetkovou šťávu.
- 3Rozmixujeme a dáme vychladit.
- 4Cibuli, papričku a rajčata nakrájíme na drobné kousky, přidáme koriandr a limetkovou šťávu. Necháme vychladit.
- 5Polévku rozdělíme do talířů, přidáme salsu a zakápneme avokádovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.