Avokádový salát s lososem a špenátem
15 min.
Ingredience
- 2lžíceSezam - semena
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 30mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyAvokádo
- 250gramůBaby špenát
- 300gramůLosos uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme a necháme okapat. Avokáda oloupeme, zbavíme pecek a dužinu pokrájíme na menší kousky.
- 2Sezamová semínka opražíme na suché rozpálené pánvi do zhnědnutí. Poté odstavíme. Mirin, sójovou omáčku, cukr a olej smícháme dohromady a necháme 1 minutu povařit. Špenát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme plátky lososa a zalijeme teplou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.