Avokádový salát v okurce
20 min.
Ingredience
- 3kusyOkurka salátová
- 200gramůAvokádo
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1kusFeferony
- 80gramůCibule
- 1kusRajčata
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Avokádovou dužinu nakrájíme na kostky a zalijeme lžící citronové šťávy.
- 2Cibuli nakrájíme nahrubo, rajče oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
- 3Vše smícháme, přidáme feferonku, olej, zbylou šťávu a kůru z půlky citronu.
- 4Z okurek odkrojíme konce, rozkrojíme podélně a pak ještě na poloviny, abychom dostali 12 špalíčků. Vydlabeme semínka, osolíme a naplníme připraveným salátem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.