Babiččin sen

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve upečeme dortový korpus: v míse vyšleháme 8 bílků s 250 g cukru na tuhý sníh a zamícháme do něj 280 g pomletých lískových ořechů. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme upéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut při 175 °C dozlatova.
  • 2
    Mezitím připravíme náplň: v míse utřeme 8 žloutků s 250 g cukru a vmícháme k nim 150 g rozpuštěné čokolády na vaření. Tuto směs dáme nad páru a mícháme do zhoustnutí. Když směs zchladne, přimícháme do ní po kouskách 250 g měkkého másla, až vyšleháme lehký krém, který dáme na chvíli do chladničky.
  • 3
    Upečený vychladlý korpus vyklopíme a širokým ostrým nožem ho vodorovně rozřežeme na 3 stejné díly. Mezi ně rozetřeme krém, nakonec slabou vrstvou potřeme i povrch a okraje dortu. Pak ho posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.