Babiččin sen
95 min.
Ingredience
- dortový korpus
- 250gramůCukr krupice
- 1lžíceMouka polohrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 280gramůOřechy lískové
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- krém
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůČokoláda na vaření
- 250gramůCukr krupice
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- na ozdobu dortu
- 100gramůMandle
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
39 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve upečeme dortový korpus: v míse vyšleháme 8 bílků s 250 g cukru na tuhý sníh a zamícháme do něj 280 g pomletých lískových ořechů. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme upéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut při 175 °C dozlatova.
- 2Mezitím připravíme náplň: v míse utřeme 8 žloutků s 250 g cukru a vmícháme k nim 150 g rozpuštěné čokolády na vaření. Tuto směs dáme nad páru a mícháme do zhoustnutí. Když směs zchladne, přimícháme do ní po kouskách 250 g měkkého másla, až vyšleháme lehký krém, který dáme na chvíli do chladničky.
- 3Upečený vychladlý korpus vyklopíme a širokým ostrým nožem ho vodorovně rozřežeme na 3 stejné díly. Mezi ně rozetřeme krém, nakonec slabou vrstvou potřeme i povrch a okraje dortu. Pak ho posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.