Babiččina velikonoční nádivka
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 170gramůUzené maso vařené
- 220gramůKlobása uzená
- 300gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 2špetkyCukr krupice
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 2-4 dl vody a uvaříme natvrdo. Vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Zapékací mísu vymažeme 2 lžícemi oleje. Uzené vařené maso nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku střídavě poklademe plátky vajec, masa a klobásy.
- 3Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme do ni důlek a do něj rozdrobíme kvasnice. Posypeme je 2 špetkami cukru, zalijeme 2.5 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme do mouky 4 žloutky, 70 g rozehřátého vlažného másla, 0.5-1 lžičky soli a těsto dobře propracujeme. Pak ho nalijeme do pekáčku na připravené ingredience a necháme vykynout.
- 4Když nám těsto vykynulo, potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30-35 minut dozlatova.
- 5Upečenou nádivku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme na mísu s lněným ubrouskem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.