Babiččina velikonoční nádivka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 2-4 dl vody a uvaříme natvrdo. Vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme 2 lžícemi oleje. Uzené vařené maso nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku střídavě poklademe plátky vajec, masa a klobásy.
  • 3
    Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme do ni důlek a do něj rozdrobíme kvasnice. Posypeme je 2 špetkami cukru, zalijeme 2.5 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme do mouky 4 žloutky, 70 g rozehřátého vlažného másla, 0.5-1 lžičky soli a těsto dobře propracujeme. Pak ho nalijeme do pekáčku na připravené ingredience a necháme vykynout.
  • 4
    Když nám těsto vykynulo, potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30-35 minut dozlatova.
  • 5
    Upečenou nádivku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme na mísu s lněným ubrouskem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.