Babiččina zelňačka
75 min.
Ingredience
- 1špetkaKmín drcený
- 5kusůNové koření
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 5kusůPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 2kusyKlobása debrecínská
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 300gramůZelí kysané
- 225gramůBrambory
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceTuk
- 200mililitrůSmetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na tuku osmahneme cibulku a klobásu nakrájenou na kolečka, zasypeme paprikou, promícháme a hned zalijeme vodou (asi 2 litry) a zelím, které jsme předtím pokrájeli. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme.
- 2Do jiného hrnce dáme vařit brambory.
- 3Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce vody a přidáme do polévky za stálého míchání, když je zelí měkké.
- 4Rozšleháme vejce a také přidáme do polévky.
- 5Nakonec zalijeme polévku smetanou a případně dochutíme podle potřeby.
- 6Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 9. 2015
Babiččina zelňačka
Polévka byla výborná. Zelí jsem propláchla. Místo záklechtky jsem si udělala jišku na sádle. Přidala jsem nakonec ještě stroužek česneku a půl kostky bujonu, ale i bez těchto ingrediencí byla moc, moc dobrá. 🙂
Anonymní uživatel
ne 1. 11. 2015
Babiččina zelňačka
Stejně dobrá jako na Slovensku v Kolibě