Babiččina zelňačka

75 min.

Ingredience

      • 1špetkaKmín drcený
      • 5kusůNové koření
      • 2lžičkyPaprika mletá sladká
      • 5kusůPepř černý celý
      • 3kusyBobkový list
      • 2kusyVejce slepičí
      • 1kusCibule
      • 2kusyKlobása debrecínská
      • 2lžíceMouka pšeničná hladká
      • 300gramůZelí kysané
      • 225gramůBrambory
      • 3litryVoda pitná
      • 1lžíceTuk
      • 200mililitrůSmetana
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    147 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    8 g
    Sacharidy
    12 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    1 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Na tuku osmahneme cibulku a klobásu nakrájenou na kolečka, zasypeme paprikou, promícháme a hned zalijeme vodou (asi 2 litry) a zelím, které jsme předtím pokrájeli. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme.
    • 2
      Do jiného hrnce dáme vařit brambory.
    • 3
      Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce vody a přidáme do polévky za stálého míchání, když je zelí měkké.
    • 4
      Rozšleháme vejce a také přidáme do polévky.
    • 5
      Nakonec zalijeme polévku smetanou a případně dochutíme podle potřeby.
    • 6
      Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    ne 13. 9. 2015
    Babiččina zelňačka
    Polévka byla výborná. Zelí jsem propláchla. Místo záklechtky jsem si udělala jišku na sádle. Přidala jsem nakonec ještě stroužek česneku a půl kostky bujonu, ale i bez těchto ingrediencí byla moc, moc dobrá. 🙂
    Anonymní uživatel
    ne 1. 11. 2015
    Babiččina zelňačka
    Stejně dobrá jako na Slovensku v Kolibě