Bábovičky s mandlemi a smetanou
65 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 90gramůCukr moučkový
- 6lžicMandle
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceCukr krupice
- 100gramůČokoláda na vaření
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVoda pitná
- 5gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
62 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme si vejce a oddělíme do jedné misky žloutky, do druhé bílky. Do další misky vložíme změklé máslo a elektrickým šlehačem ho utřeme do pěny a přidáváme postupně po jednom žloutky a po lžících moučkový cukr a zašleháváme je. Lžíci moučkového cukru si přitom ponecháme stranou. Poté po lžících vložíme upražené a umleté mandle a vysypeme sáček vanilkového cukru. Směs vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni vaříme na mírném ohni. Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, které vhazujeme do hmoty a necháme za stálého míchání rozpustit.
- 2Z odložených bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do něj odloženou lžíci moučkového cukru. Z vyrobeného sněhu si odměříme třetinu a vmícháváme ji do směsi ve vodní lázni, až je hmota úplně hladká. Pak zamícháme do čokoládové směsi i zbylé dvě třetiny sněhu.
- 3Připravíme si čtyři formičky na muffiny, vymažeme je tukem a vysypeme je krupicovým cukrem. Vymazané formy naplníme připraveným těstem asi do dvou třetin. Nachystáme si zapékací mísu, do které vložíme všechny čtyři naplněné formičky. Do zapékací mísy vlijeme trochu vody. Troubu předehřejeme na 180 °C a zapékací mísu s formičkami vložíme do horké trouby. Pečeme asi 30 minut.
- 4Potom vyndáme z trouby, vyklopíme z formiček a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Ušleháme si připravenou smetanu ke šlehání a bábovičky na talíři šlehačkou ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.